The structure of the workshop building, washing bays, fuel station and main gate is a combination of R.C.C and steel construction; with the use of steel trusses supporting the light-weight metal roofs. The truss for the workshop building maintenance bay is spanned at 30m running a length of 45m. This preferably reduced the concrete consumption for the project apart from giving flexibility of column-free space for the layout of pits. Steel has recyclability potential and is also a dry construction, factory-produced, cleaner material compared to high embodied-energy concrete, lending it better sustainability quotient. It makes for an economical choice since steel is faster and more organized way to build with; at the same time, it can inherently offer a varied and flexible design edge to architecture.